روغن

از این 4 روغن برای پخت و پز استفاده نکنید!!!

سالم ترین روغن پخت و پز

سالم‌ترین روغن برای پخت و پز چیست؟

4 روغن سالم برای پخت و پز +( 4 روغنی که باید از آنها اجتناب کرد!!!)

 

اکثر مردم به طور منظم از روغن های پخت و پز استفاده می کنند، زیرا می توانند از آنها برای تهیه انواع غذاها از جمله گوشت، تخم مرغ، سبزیجات، سس ها و برخی غذاهای غلات استفاده کنند.

 

مردم اغلب بر نحوه انتخاب روغن سالم تمرکز می کنند. با این حال، سالم بودن روغن، زمانی که از قفسه مواد غذایی خارج می شود، تنها بخشی از داستان است.

 

همچنین مهم است در نظر بگیرید که آیا روغن پس از گرم شدن در طول پخت و پز هنوز سالم است یا خیر.

 

این به این دلیل است که روغن‌های پخت و پز دارای طیف وسیعی از نقاط دود یا دماهایی هستند که در آن‌ها دیگر پایدار نیستند. برای پخت و پز در دمای بالاتر از نقطه دود آنها، نباید از روغن های پخت و پز استفاده کنید.

 

این مقاله به بررسی 4 روغن آشپزی سالم‌تر که پخت و پز با حرارت بالا را تحمل می‌کنند و همچنین چند روغن را که باید به طور کامل برای پخت و پز اجتناب کنید، مورد بحث قرار می‌دهد.

 

چرا روغن های پخت و پز بسیار پر اهمیت هستند؟

هنگامی که روغن های پخت و پز گرم می شوند، به ویژه در حرارت بالا، در نهایت به نقطه دود خود می رسند. این دمایی است که در آن روغن دیگر پایدار نیست و شروع به تجزیه می کند.

 

هنگامی که روغن تجزیه می شود، شروع به اکسید شدن و آزاد شدن رادیکال های آزاد می کند. این ترکیبات می توانند پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشند و به طور بالقوه باعث آسیب سلولی شوند که ممکن است منجر به توسعه بیماری شود.

 

علاوه بر این، روغن هایی که به نقطه دود خود می رسند، ماده ای به نام آکرولئین آزاد می کنند که می تواند طعم سوختگی ناخوشایندی ایجاد کند. علاوه بر این، آکرولئین موجود در هوا ممکن است برای ریه های شما خطرناک باشد.

 

همچنین مهم است که میزان پردازش روغن پخت و پز را در نظر بگیرید، زیرا می تواند بر کیفیت آن تأثیر بگذارد.

 

روغن گیری در شیراز

تفاوت روغن های تصفیه شده و تصفیه نشده

 

روغن های تصفیه شده ظاهری یکنواخت دارند و قیمت کمتری دارند، در حالی که روغن هایی که حداقل فرآوری شده اند ممکن است حاوی ذرات رسوب باشند، ظاهری کدرتر داشته باشند و طعم و رنگ طبیعی خود را بیشتر حفظ کنند.

 

روغن‌های تصفیه‌نشده ممکن است حاوی مواد مغذی بیشتری باشند، اما به گرما نیز حساس‌تر هستند و ممکن است سریع‌تر از روغن‌های پخت و پز بسیار فرآوری شده فاسد شوند. روغن های تصفیه شده نسبت به روغن های تصفیه نشده نقاط دود بالاتری دارند.

 

برخی از روغن های تصفیه شده با استفاده از حلال های شیمیایی استخراج می شوند، در حالی که روغن های دیگر با فشار دادن گیاهان یا دانه ها استخراج می شوند. بسیاری از مصرف کنندگان مراقب سلامتی خود هستند و از روغن های استخراج شده شیمیایی اجتناب می کنند و روغن هایی را که با پرس تهیه می شوند، مانند روغن زیتون فشرده، ترجیح می دهند.

 

به خاطر داشته باشید که روغن های منابع مختلف می توانند از نظر ترکیبات تغذیه ای، از جمله نسبت و نوع اسیدهای چرب موجود در آنها، به طور قابل توجهی متفاوت باشند که تأثیر قابل توجهی بر سلامت آنها دارد.

ادامه مطلب  روغن کنجد در شیراز

 

استفاده از روغن های تصفیه شده و تصفیه نشده و همچنین روغن هایی با نقاط دود متفاوت، مزایا و معایبی دارد. درباره اینکه چگونه برخی از روغن‌های گیاهی و دانه‌ها می‌توانند سلامتی را تقویت کنند، تا آخر مقاله با ما باشید.

 

در زیر چهار روغن سالم‌تر آورده شده است که می‌توانند پخت و پز با حرارت بالا را مدیریت کنند.

 

خلاصه مطلب:

روغن های آشپزی مزایا و معایب خود را دارند. انتخاب روغن های پخت و پز بر اساس نقطه دود و درجه پردازش آنها مفید است.

 

  1. روغن زیتون

نقطه دود روغن زیتون تقریباً 350 درجه فارنهایت (176 درجه سانتیگراد) است که دمای معمولی پخت و پز برای بسیاری از دستور العمل ها، به ویژه برای غذاهای پخته شده است.

 

روغن زیتون از دیرباز استاندارد طلایی برای روغن های پخت و پز در آشپزخانه ها در سراسر جهان بوده است. این بیشتر به این دلیل است که همه کاره است. طعم ملایمی دارد و می‌توانید از آن برای پخت، تفت دادن یا سس‌های سرد استفاده کنید.

 

روغن زیتون سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. اسید چرب اولیه در روغن زیتون یک چربی تک غیراشباع به نام اسید اولئیک است که مطالعات نشان داده است که ممکن است خواص ضد سرطانی و ضد التهابی داشته باشد.

 

علاوه بر این، روغن زیتون حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام اولئوکانتال و اولئوروپئین است. اینها ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشند، از جمله کمک به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول LDL

 

تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون حاوی ترکیبات مفید برای قلب است و ممکن است به پیشگیری از بیماری هایی مانند چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 کمک کند.

 

در یک جمله و بطور خلاصه:

روغن زیتون نقطه دود متوسطی دارد و برای پخت و پز خوب عمل می کند. سرشار از آنتی اکسیدان است و ممکن است فواید ضد سرطان، ضد التهابی و سلامت قلب داشته باشد.

 

روغن زیتون در شیراز

مراکز روغن گیری در شیراز

 

  1. روغن آووکادو

روغن آووکادو دارای نقطه دود تقریباً 520 درجه فارنهایت (271 درجه سانتیگراد) است که آن را برای پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن عمیق ایده آل می کند.

 

طعمی خنثی و شبیه آووکادو دارد و می توانید مانند روغن زیتون از آن استفاده کنید. همچنین دارای ترکیبات غذایی مشابه روغن زیتون، با درصد بالایی از اسید اولئیک چربی سالم برای قلب است.

 

برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که ترکیبات موجود در روغن آووکادو ممکن است به کاهش فشار خون، کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید کمک کند، که سطوح بالای آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

 

روغن آووکادو حتی ممکن است برای کاهش التهاب مفاصل دردناک، افزایش جذب سایر مواد مغذی و محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد مفید باشد.

 

یک بررسی نشان داده است که این روغن کیفیت غذایی خود را در دماهای پایین و بالا حفظ می کند.

 

کیفیت و ترکیب غذایی روغن آووکادو به عوامل مختلفی از جمله محل رشد آووکادو و روش استخراج مورد استفاده بستگی دارد.

 

در یک جمله و بطور خلاصه:

روغن آووکادو از نظر تغذیه ای مشابه روغن زیتون است. ممکن است دارای فواید ضد التهابی، آنتی اکسیدانی و سلامت قلب باشد. همچنین نقطه دود بالاتری دارد که برای روش های پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن عمیق کار می کند.

ادامه مطلب  خواص روغن نارگیل

 

روغن آووکادو در شیراز

مصرف روغن سالم

 

  1. روغن کنجد

روغن کنجد دارای نقطه دود متوسط به بالا تقریباً 410 درجه فارنهایت (210 درجه سانتیگراد) است.

 

سرشار از آنتی اکسیدان های سالم برای قلب سزامول و سزامینول است که ممکن است فواید مختلفی داشته باشد، از جمله اثرات بالقوه محافظت کننده عصبی در برابر بیماری های خاصی مانند پارکینسون.

 

به علاوه، یک مطالعه کوچک در میان 46 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که استفاده از روغن کنجد به مدت 90 روز به طور قابل توجهی قند خون ناشتا و نشانگرهای زیستی طولانی مدت مدیریت قند خون را بهبود می بخشد.

 

روغن کنجد برای تفت دادن، پخت و پز همه منظوره و حتی به عنوان سس سالاد به خوبی عمل می کند.

 

در یک جمله و بطور خلاصه:

روغن کنجد دارای نقطه دود متوسط به بالا و سرشار از آنتی اکسیدان های سالم برای قلب است و برای تفت دادن، پخت و پز همه منظوره بسیار مناسب است.

 

خرید روغن کنجد در شیراز

روغن گیری کنجد در شیراز

 

  1. روغن گلرنگ

نقطه دود برای روغن گلرنگ بالاتر است و تقریباً در دمای 510 درجه فارنهایت (265 درجه سانتیگراد) قرار دارد. روغن گلرنگ از دانه های گیاه گلرنگ تهیه می شود. چربی اشباع کمی دارد و درصد بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع دارد.

 

یک مطالعه نشان داده که استفاده روزانه از روغن گلرنگ ممکن است التهاب، مدیریت قند خون و کلسترول را در میان زنان یائسه مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 بهبود بخشد.

 

این روغن طعمی خنثی دارد که برای سس ها و همچنین کباب کردن و سرخ کردن روی اجاق به خوبی کار می کند.

 

در یک جمله و بطور خلاصه:

روغن گلرنگ دارای نقطه دود بالا و طعم خنثی است و ممکن است خواص ضد التهابی داشته باشد و سلامت قلب و مدیریت قند خون را بهبود بخشد.

 

همچنین از دو روغن دیگر یعنی روغن ذرت و روغن آفتابگردان نیز میتوان نام برد.

 

روغن آفتابگردان:

اغلب به عنوان یک روغن سالم معرفی می شود، زیرا حاوی چربی های غیراشباع است که ممکن است برای سلامت قلب مفید باشد. با این حال، هر گونه فواید بالقوه روغن آفتابگردان به نوع و ترکیب مواد مغذی آن بستگی دارد. علاوه بر این، استفاده بیش از حد از روغن آفتابگردان ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند.

 

روغن آفتابگردان

مصرف سالم روغن در پخت و پز

 

روغن ذرت:

روغن ذرت یک روغن گیاهی تصفیه شده است که به طور گسترده در پخت و پز و به ویژه سرخ کردن عمیق استفاده می شود. همچنین کاربردهای بسیار دیگری دارد و معمولاً برای مقاصد صنعتی یا به عنوان یک ماده در لوازم آرایشی استفاده می شود. ذرت برای تولید روغن ذرت باید یک فرآیند تصفیه پیچیده را طی کند.

در طی فرآیند استخراج روغن ذرت از ذرت، بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی از بین می روند. با این حال، دارای مقدار مناسبی ویتامین E است. ویتامین E یک ماده مغذی محلول در چربی است که به عنوان یک آنتی اکسیدان ضد التهابی در بدن شما عمل می کند.

 

در یک جمله و به طور خلاصه:

روغن ذرت دارای  100% چربی است و در هر قاشق غذاخوری (15 میلی لیتر) 122 کالری دارد. بیشتر از چربی‌های غیراشباع امگا 6 ساخته شده و حاوی مقداری ویتامین E است.

 

روغن ذرت

4 روغن سالم برای پخت و پز

 

روغن هایی که نباید در پخت و پز با حرارت بالا استفاده کنید!

  • همه روغن ها به اندازه کافی پایدار نیستند و برای استفاده در پخت و پز مناسب نیستند و برای دسر و مکمل های غذایی استفاده می شوند.
ادامه مطلب  روغن سیاهدانه در شیراز

 

هنگام پخت و پز با حرارت بالا بهتر است از روغن های زیر اجتناب کنید:

 

روغن ماهی یا جلبک (Fish or algae oil): اینها مکمل های غذایی غنی از امگا 3 هستند که باید سرد و در دوزهای کم مصرف کنید. از این محصولات برای مصارف آشپزی استفاده نکنید.

روغن کتان(Flax oil): این روغن سرشار از اسید چرب غیراشباع سالم برای قلب است و نقطه دود پایینی در حدود 225 درجه فارنهایت (107 درجه سانتیگراد) دارد و باید آن را برای مصارف سرد مانند سس سالاد استفاده کنید.

روغن نخل(Palm oil): از نظر سلامتی، روغن پالم دارای کالری متراکم است. مشکل اصلی در اینجا اخلاقی است، زیرا تولید روغن پالم به شدت با تخریب جنگل های بارانی و از دست دادن تنوع زیستی مرتبط است.

روغن گردو(Walnut oil): این روغن سرشار از ALA است و برخی از مزایای ضد التهابی و ضد سرطانی بالقوه را ارائه می دهد. با این حال، بهتر است برای غذاهای سرد مانند سس سالاد از آن استفاده کنید. نقطه دود پایین تری دارد و در حدود 320 درجه فارنهایت (160 درجه سانتیگراد) قرار دارد.

 

در یک جمله و بطور خلاصه:

برخی از روغن ها برای پخت و پز با حرارت بالا توصیه نمی شوند. روغن کتان و گردو نقطه دود کمتری دارند و در آماده سازی های سرد بهترین هستند. روغن ماهی و جلبک به عنوان مکمل در نظر گرفته شده است و روغن پالم با ملاحظات اخلاقی همراه است.

 

روغن هایی که بهتر است در سالاد از آنها استفاده شوند عبارتنداز:

  1. روغن هسته انگور
  2. روغن نارگیل
  3. روغن تخم کدو
  4. روغن گردو
  5. روغن تخم کتان
  6. روغن شاهدانه

 

نتیجه گیری

وقتی صحبت از روغن های پخت و پز می شود، گزینه ها کم نیست. برای پخت و پز با حرارت بالا، مهم است که روغن هایی را انتخاب کنید که پایداری خود را حفظ کنند. روغن هایی که از نقطه دود خود عبور می کنند تجزیه می شوند و می توانند ترکیبات ناسالمی تولید کنند.

 

روغن زیتون، روغن آووکادو، روغن کنجد و روغن گلرنگ از جمله روغن‌های سالم‌تری هستند که می‌توانند دمای پخت بالاتری را تحمل کنند.

 

بعلاوه، آنها حاوی اسیدهای چرب غیراشباع مختلف، آنتی اکسیدان ها و سایر ترکیبات هستند که ممکن است فواید سلامتی داشته باشند.

 

از سوی دیگر، برخی روغن ها بهتر است برای آماده سازی سرد یا به عنوان مکمل های غذایی استفاده شوند، یا در غیر این صورت برای پخت و پز با حرارت بالا توصیه نمی شوند. برخی از نمونه ها عبارتند از روغن ماهی، روغن کتان، روغن نخل و روغن گردو.

 

آدرس روغن گیری در شیراز – روغن مارکت مرهم

 

  • روغن مارکت مرهم بزرگترین فروشگاه تولید محصولات سالم در ایران
  • تولید روغن زیتون، کنجد، آفتابگردان و بیش از 100 نوع روغن دیگر و ارده طبیعی و انواع کره های گیاهی

اینستاگرام: marham.oil

آدرس: بلوار باهنر شمالی، نبش کوچه 19

 

فروشگاه روغن مارکت مرهم

روغن گیری در شیراز

 

معرفی “روغن مارکت” مرهم در شیراز

روغن مارکت مرهم بزرگترین فروشگاه تولید محصولات سالم در ایران، تولید روغن زیتون، کنجد، آفتابگردان و بیش از 100 نوع روغن دیگر و ارده طبیعی و انواع کره های گیاهی از جمله خدمات روغن مارکت مرهم می باشد. خدمات این روغن مارکت به صورت زیر می باشد:

  1. تولید روغن خوراکی نظیر روغن کنجد و روغن زیتون
  2. تولید روغن دارویی شامل روغن سیاه دانه، روغن نارگیل، روغن بادام و روغن آرگان
  3. تولید شیره انگور، شیره سیب، شیره خرما و شیره انجیر
  4. تولید کره بادام زمینی، کره پسته، کره فندق و کره تخمه آفتاب گردان
  5. تولید ارده طلایی، ارده سفید و ارده سبوس‌دار
بازگشت به لیست

دیدگاهی در مورد “از این 4 روغن برای پخت و پز استفاده نکنید!!!

  1. مه لقا گفت:

    سلام . برای خرید روغن کنجد و روغن آفتابگردان از کجا باید ثبت سفارش کنیم؟

  2. مهسا گفت:

    سلام. لطفا بیشتر راجع به روغن آفتابگردان توضیح بدید

    1. oilmarham گفت:

      برای اطلاعات بیشتر روی این لینک کلیک کنید: تولید روغن آفتابگردان در شیراز

  3. مهسا گفت:

    سلام. روغن کنجد علاوه بر تاثیر خوبی که توی آشپزی داره، بسیار مفید برای مو هست و علاوه بر تقویت مو باعث بلندی مو هم میشه.

    1. oilmarham گفت:

      بله همینطوره دوست عزیز

  4. رقیه گفت:

    روغن نارگیل هم برای پخت و پز و یا سرخ کردنی خوبه؟

    1. oilmarham گفت:

      بله این روغن هم برای پخت و پز و هم سرخ کردنی مناسب است.

دیدگاهتان را بنویسید